Go Back
+ servings

Kålrouletter

Selvom vi har valgt at pakke rouletterne ind i hvidkål, har vi valgt at gøre indholdet græsk inspireret ved at tilsætte hvidløg, chili og feta.
Kålrouletterne kan også sagtens laves med hakket kalv/flæsk eller lammekød.
Passer godt sammen med tzatziki
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 50 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret aftenmad, Hovedret
Køkken græsk, Mellemøsten
Antal 4
Kalorier 411 kcal

Ingredienser
  

  • kødsnor til at binde rouletterne
  • Ca.8 af de største hvidkåls blade
  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 lille finthakket løg 30 gram
  • 2 fed finthakket/presset hvidløg
  • 1 æg
  • 30 gram fetaost
  • 1 dl. piskefløde
  • salt og peber
  • 1 chilifrugt
  • 16 sorte oliven
  • smør til stegning

Sådan gør du
 

  • Fjern de yderste dækblade fra hvidkålshovedet og smid dem væk.
  • Resten af hvidkålshovedet lægges i en stor gryde og der hældes vand ved, så det står omtrent halvt op omkring hvidkålshovedet.
  • Tilsæt salt og bring gryden i kog under låg. Lad hvidkålshovedet koge under låg i ca 15 minutter.
  • Kødet røres sammen med finthakkede løg, hvidløg, æg, fløde, chili, salt og peber.
    Stil det gerne overdækket i køleskabet lidt, så det kan trække smag.
  • Fisk hvidkålshovedet op af gryden og lad det afkøle let. Gryden med kogevandet gemmes til senere. 
  • Lirk forsigtigt 8-10 blade af hvidkålshovedet.
  • Fordel en skefuld fars på midten af hvert hvidkålsblad og pak kålbladet rundt om farsen til en lille pakke. Bind pakkerne til med kødsnor. 
  • Er kålbladene ikke bøjelige nok til at kunne pakkes rundt om farsen, så læg dem tilbage i gryden og kog dem i yderligere 3-5 minutter. 
  • Bring gryden med kogevandet i kog og læg forsigtigt hvidkålspakkerne ned i kogevandet. Lad dem simre under låg i ca. 30 minutter, indtil de er gennemtilberedte. 
  • Tag kåldolmerne op af kogevandet og lad dem dampe sig tørre på en tallerken.
  • Varm lidt smør op på en stegepande og steg kåldolmerne på begge sider, til de bliver gyldentbrune og lækre. 
  • Velbekomme

Noter

Næringsindhold pr. portion: 
Kcal: 411
Nettokulhydrater: 6,3 gram (6%)
Protein: 31,2 gram (30%)
Fedt: 28,9 gram ( 63%)

Nutrition

Calories: 411kcal
Keyword blomkål, feta, oksekød
Tried this recipe?Let us know how it was!