Go Back
+ servings

Hvidløgsbrød

Hvis du kan lide hvidløg, er disse skønne. Derudover suger de godt, hvis de serveres med en lækker sovs. Så er de jo nærmest lavet til at samle sovsen op med, når der ikke er mere kød og grønt på tallerkenen.
Forb. tid 12 min
Tilb. tid 24 min
Samlet tid 36 min
Ret Tilbehør
Antal 8 Brød
Kalorier 83 kcal

Ingredienser
  

  • 3 æg
  • 100 gram hvidløgs flødeost
  • 1 spsk. loppefrøskaller
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk hakkede krydderurter, jeg brugte estragon for at tilpasse til bearnaisesaucen
  • lidt flagesalt
  • 20 gram blødt smør
  • 2 fed hvidløg

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 150 grader
  • del æggene i hvider for sig og blommer for sig
  • pisk hviderne stive og rør salten i (ikke flage salten)
  • i en anden skål piskes blommerne sammen med hvidløgsosten
  • når du har en jævn masse, piskes bagepulveret og loppefrøskallerne med
  • de to masse blandes nu forsigtigt, uden at luften slåes ud af hviderne
  • Dejen fordeles på en bageplade med bagepapir i det antal du ønsker, her er de beregnet ud fra at der laves 8 stk.
  • de sættes i ovnen i ca.15 min.
  • i en skål blandes den bløde smør, krydderurter og presset hvidløg
  • det blandes godt sammen
  • efter ca.15 min. tages brødene ud og ovnen skrues op på 200 grader
  • kryddersmøres fordeles på brødene
  • der drysses lidt flagesalt på dine brød
  • De sættes tilbage i ovnen
  • hold øje med dem i ca.10 min, hvorefter de er klar til servering.

Noter

Næringsindhold pr. brød:
Kcal: 83
Nettokulhydrater: 0,9 gram (3%)
Protein: 3 gram (14%)
Fedt: 7,6 gram (81%)

Nutrition

Calories: 83kcal
Keyword brød, hvidløgsbrød, tilbehør
Tried this recipe?Let us know how it was!