Go Back
+ servings

Hamburgerryg med flødestuvet grønlangkål

Den dejlige gamle danske ret, nu oversat til keto
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 1 t 5 min
Samlet tid 1 t 10 min
Ret aftensmad,
Antal 4 personer
Kalorier 882 kcal

Ingredienser
  

  • 500 gram Hamburgerryg
  • 500 g Grønkål, finthakket
  • 1 spsk Smør
  • 2 dl Piskefløde
  • 50 g Flødeost
  • 1/2 spsk Sukrin Gold
  • 1 knsp Muskatnød, fintrevet
  • Salt & friskkværnet peber

Sådan gør du
 

Hamburgerryg

  • Kog hamburgerryggen i vand der kun lige dækker, i ca. 45 minutter
    (kernetemperatur på 60 grader)
  • Sluk for varmen og lad "ryggen" ligge i kogevandet i ca. 20 minutter
  • Ved servering, fjernes nettet og kødet skæres i passende skiver (typisk 1-1/2 cm)

Flødestuvet grønkål

  • Sauter grønkålen i smør under omrøring i et par minutter
  • Når kålen er mør og faldet sammen, tilsættes piskefløde. Lad det simre i ca. 30 minutter
  • Tilsæt evt. lidt kogevand fra hamburgerryggen, hvis kålen er blevet for tør
  • Rør flødeosten ud i kålen og varm igennem og smag til med Sukrin Gold, salt, friskkværnet peber og muskatnød
  • Kog videre i 3-5 minutter

Noter

Næringsindhold pr. portion: 
Kcal: 882
Nettokulhydrater: 16,9 gram (8%)
Protein: 56,8 gram (27%)
Fedt: 61,9 gram (65%)

Nutrition

Calories: 882kcal
Keyword Grønkål, sennep
Tried this recipe?Let us know how it was!