Go Back
+ servings

Grillede spidskål

Dette er helt klart min yndlings-måde at tilberede spidskål på. Selvfølgelig er det bedst en varm sommerdag, hvor de kan ligge på grillen og brumme ved siden af nogle gode bøffer. Men det spiller bestemt også med en tur i ovnen.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 35 min
Ret Tilbehør
Antal 2
Kalorier 263 kcal

Ingredienser
  

  • 1 spidskål
  • Stegesmør fra eventuelle bøffer eller 20 gram smeltet smør
  • 2 spsk olivenolie
  • citron eller limesaft
  • 1 nip salt

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 230 grader, IKKE varmluft
  • Rens spidskålen men behold stokken på. Del spidkålshovedet på langs, så der er lige meget af stokken på hver halvdel. Del nu på samme måde de to halve i kvarte stykker og læg dem med ydersiden nedad på et stykke bagepapir i en bradepande
  • Hæld olivenolie over de kvarte spidskålsstykker og sæt dem øverst i ovnen, så de får noget topvarme
  • Efter ca. 30 minutter er de færdige og godt brune (ellers giv dem lidt mere) og tages ud
  • Tag en spiseskefuld stegesmør fra panden, hvis du har stegt bøffer.
    Hvis du ikke har stegesmør eller laver disse banditter på grillen, så smelt ca.20 gram smør i en lille gryde- og hæld ud over hvert stykke spidskål.
  • Drys med flagesalt og pres lidt citron- eller limesaft udover inden servering

Noter

Næringsindhold pr. portion, beregnet på at dit spidskål vejer ca.450 gram.
Kcal: 263
Nettokulhydrater: 6,1 gram (10%)
Protein: 4,3 gram (7%)
Fedt: 23,8 gram (84%)

Nutrition

Calories: 263kcal
Keyword spidskål, tilbehør
Tried this recipe?Let us know how it was!