
Tykstegsbøffer med hvidløgssmør og grillet spidskål
Ingredienser
Bøffer
- 2 stk Bøffer (f.eks. Tykstegsbøffer)
- Smør til stegning
- 2 fed Hvidløg
- Salt og peber
Hvidløgssmør
- 50 g Smør
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk Hakket persille
Grilllede spidskål
- 1 hel Spidskål
- 2 spsk Olivenolie
- 4 spsk Smør fra stegning af bøffer
- Citron- eller limesaft
- 1 nip Salt
Sådan gør du
Bøffer
- Krydr bøfferne med salt og peber
- Opvarm en pande, så den er brandvarm
- Smid bøfferne på panden, til der er stegeskorpe og vend dem.
- Når begge sider har en fin stegeskorpe, tilsættes smør på panden. Når det er smeltet og bruser op, knuses hvidløgsfeddene let med hånden (bare lad “skindet” sidde.
- Skru lidt ned for varmen og “øs” det smeltede smør fra panden over bøfferne i et minuts tid.
- Vend bøfferne igen og fortsæt med at øse det smeltede smør på bøfferne.
- Når de har fået et par minutter i alt på hver side (alt efter tykkelse og ønske) lægges bøfferne på en tallerken og hviler et par minutter, inden servering.
Hvidløgssmør
- Blødgør smørret ved at lade det stå noget tid på køkkenbordet.
- Pres hvidløg og hak persillen fint og rør det sammen med smørret
- Læg smørret på et stykke bagepapir og form det til en pølse og læg det i køleskabet i et par timer.
- Ved servering skæres hvidløgssmørret i passende skiver og lægges oven på de varme bøffer
Grillede spidskål
- Tænd ovnen på 230 grader – ikke varmluft
- Rens spidskålen men behold stokken på.
- Del spidkålshovedet på langs, så der er lige meget af stokken på hver halvdel.
- Del nu på samme måde de to halve i kvarte stykker og læg dem med ydersiden nedad på et stykke bagepapir i en bradepande
- Hæld olivenolie over de kvarte spidskålsstykker og sæt dem øverst i ovnen, så de får noget topvarme
- Efter ca. 30 minutter er de færdige og godt brune (ellers giv dem lidt mere) og tages ud
- Tag en spiseskefuld stegesmør fra panden og hæld ud over hvert stykke spidskål
- Drys med flagesalt og pres lidt citron- eller limesaft udover inden servering