
Taco, the keto way
Ingredienser
- 1 spsk kokosolie
- 300 gram revet cheddar
- 500 gram hakket oksekød
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 pose taco krydderi
- 2½ dl creme fraiche 38%
- chilipulver
- 2 tomater
- ½ agurk
- ½ iceberg salathoved
- 2 avokado
- 1 spsk citronsaft
- 1 glas jalapenos
Sådan gør du
- tænd ovnen på 200grader
- Start med at gøre alt tilbehøret klar
- hak salat, tomat og agurk og sæt dem på bordet i hver deres lille skål
- hæld jalapenos i en lille skål og sæt denne på bordet
- Halver avokado, fjern stenen og tag kødet ud med en spiseske. Put kødet i en plastikskål
- Tilsæt 2 fed hvidløg, citronsaft og 2 spsk. af creme fraichen
- blend det hele med en stavblender og smag til med chili, salt og peber
- dette er guacamolen. Sæt den klar i en skål i køleskabet
- sæt resten af creme fraiche klar i en skål i køleskabet
- steg kødet i kokosolien på en pande
- hak løg og hvidløg og bland det i kødet.
- når alt kødet er brunet, tilsætter du taco krydderi
- smag til med salt, peber og chili og lad den stå og simre ved svag varme
- Læg bagepapir på en bageplade
- fordel osten i små klumper på papiret. Hver klump bliver en tacoskal, så tænk over størrelsen og lav så mange, som du har ost til
- put osten i ovnen i 2-5 min, de skal være let gyldne
- når osten er til at røre ved, lægger du dem over kanten på et tykt spækbræt eller over en kop der stå på hovedet. Dette afgør hvilken form du får på skallerne.
- Server skallerne på en tallerken, kødet i en skål og husk de to skåle i køleskabet.
- Nu kan alle selv bygge deres taco og selv styre hvor stærk den skal være med jalapenos