
Svampe tærte
Ingredienser
- 400 gram hakket kyllingekød
- 4 æg
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 3 tsk dijonsennep
- 3-4 spsk finthakket basilikum
- Salt og peber
- 400 gram blandede svampe
- 100 gram revet ost
- 1 dl fløde 38%
- 1 spsk smør til stegning
- salt og peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Bunden:Kyllingekødet røres sammen med 1 æg,1 finthakket løg, halvdelen af krydderurterne, 1 presset hvidløg, dijonsennep, salt og peber.
- Smør en tærteform med mør eller beklæd en springform med bagepapir, som på billedet og tryk kyllingefarsen ned mod bunden og godt op af kanterne.Forbag kyllingebunden i ca. 15 minutter.
- Svampene skæres i mindre stykker.
- Smelt smørret på en pande, rist 2 pressede hvidløg i smørret og kom derefter svampene på indtil de tager farve.
- Hæld væsken fra svampene og rør de sidste finthakkede krydderurter ned til svampene.
- Tærtebunden tages ud af ovnen og evt. overskudsvæske hældes fra.
- Krydderurte/svampe blandingen fordeles på kyllingebunden.
- Fordel den revne ost herover.
- Pisk 3 æg med fløde, salt og peber og fordel det udover.
- Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, eller til æggemassen er gennembagt.