
Stuvet hvidkål
Ingredienser
- 1 kg Hvidkål
- 30 g Smør
- 4 dl Piskefløde
- 1 spsk Flødeost naturel En stor spsk!
- 1 tsk Muskatnød, revet
- Lidt Friskkværnet peber Gerne hvid
- Lidt Salt
Sådan gør du
- Rens hvidkålen og skær stokken fra og skær den i tynde strimler
- Kog letsaltet vand op og kom kålen i – koges i 8 minutter
- I en anden gryde: opvarm smør og lad det bruse af. Tilsæt fløde, salt, peber og muskatnød og kog op. Skru ned for varmen og lad det simre i 4-5 minutter under omrøring så der ikke kommer skind på. Fløden skal tykne lidt.
- Når kålen er færdig, hældes vandet fra. Lad det dryppe ordentligt af i et dørslag – for meget vand i kålen, fortynder stuvningen og det er vi ikke interesseret i her.
- Rør flødeosten ud i flødestuvningen og lad den smelte helt.
- Vend hvidkålen i og varm det hele op under omrøring
[…] deller passer perfekt til keto stuvet hvidkål, så er det næsten, som da jeg var barn. Den kombination lavede min mor altid og jeg elsker at […]