
Stegt flæsk
Ingredienser
- 800 g Flæsk i skiver (Svinebryst i skiver)
- 2 tsk Salt
Sådan gør du
- Dup flæskeskiverne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem let med håndfladen. Det er vigtigt, at flæsket er tørt inden tilberedning.
- Læg flæsket på en rist, der kan ligge i en bradepande. Læg evt. et stykke bagepapir i bunden af bradepanden. Det letter rengøringen efter stegningen.
- Læg flæskeskiverne på risten,så de ikke rører hinanden. Så undgår du bløde kanter på det færdigstegte flæsk.
- Drys dem med salt, og lad dem stå et kvarter på køkkenbordet.
- Tænd ovnen på 100 grader varmluft, og steg flæsket i en time.
- Skru derefter ovnen op på 230 grader, og steg flæsket færdigt i yderligere cirka 20 minutter. Pas på det ikke bliver for mørkt, men det plejer at passe med de 20 minutter til sidst. Stegetiden afhænger dog af din ovns varme og skivernes tykkelse, så hold øje med det.
- Tag det langtidsstegte flæsk af risten og anret i et fad.
[…] går selvfølgelig rigtig godt i spænd med stegt flæsk med persillesovs og […]