
Spinatfad
Ingredienser
- 200 gram friske og skyllede spinatblade
- 600 gram hakket oksekød
- 150 gram bacon
- 2 fed hvidløg
- 1 dl piskefløde
- 1 løg
- 1 spsk engelsk sauce
- 3 spsk tomatpure
- 150 gram revet ost
- 4 æg
- salt og peber
- smør eller olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader
- Steg bacon sprødt på panden og sæt det til side i en skål.
- hak løg og hvidløg i små stykker.
- På samme pande svitser du nu løg og hvidløg en smule, hvorefter du tilsætter oksekødet. Lad det stå og brune imens du rører indimellem
- hæld den engelske sauce i oksekødet og rør godt rundt.
- i en skål klægger du æggene, tilsætter fløde, tomatpure, salt og peber. Det hele røres godt sammen.
- smør et ovnfast fad med olivenolie
- skyl dine spinatblade grundigt og lad dem tørre på et rent viskestykke
- når oksekødet er brunet overalt, lægger du skiftevis kød og spinatblade i dit fad, sørg for at det bliver godt blandet og at kødet hjælper med at holde spinaten på plads
- bagefter fordeles bacon på toppen og æggemassen hældes ud over det, så den dækker mest muligt
- til sidst fordeles den revne ost over retten, som nu sættes i ovnen i ca.25 min.
- velbekomme