
Grønkål med kødsovs
Ingredienser
- 70 gram smør
- 100 gram bacon i tern
- 0,5 kilo hakket oksekød
- 2 dl oksebouillon
- 2 spsk tomatpuré
- 2 spsk frisk oregano
- 2 spsk frisk basilikum
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk tørret chilipulver Styrke efter din smag
- 1 pose renset og revet grønkål eller 1 spidskål
- revet ost
Sådan gør du
- Start med at stege bacon ternene i 20g. smør.
- Når baconen er stegt færdig og sprød, tilsætter du oksekødet.
- Chili, hvidløg og krydderurter renses og hakkes
- Når kødet er brunet tilsættes alle krydderurter, chili og hvidløg.
- Tilsæt tomatpure og bouillon og lad det simre i ca.20 min ved svag varme.
- Smelt det sidste smør i gryden og lad simre imens du gør resten klar
- Smag til med salt og peber
- Grønkål kan ofte købes både snittet og renset, men hvis du bruger spidskål, så rens og snit denne fint og anret dit kål på en tallerken og kødsovs ovenpå
- Drys med revet ost eller parmesan
- Frys eventuelle rester ned og brug til madpakker