Er du til en kødfri dag, er dette et godt alternativ. Der er godt med smag, gode fedtstoffer og også proteiner. Kulhydrat-mængden kan godt stikke af, hvis du ikke passer på. Især tomater og hvidløg hiver den godt op, men de giver god smag og gode vitaminer og mineraler.

Spicy Grøntsagssuppe
Ingredienser
- 400 gram squash jeg havde to små, men én stor passer nok også
- 150 gram broccoli
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk tørret chili
- 1 spsk olivenolie
- 10 cherrytomater
- 1½ dl. piskefløde
- 2 tsk røget paprika
- 2 tsk oregano
- saften af ½ lime
- salt og peber
- 2 spsk creme fraiche
- lidt revet parmesan til at drysse over
- 1 håndfuld frisk koriander
- 5 dl grøntsagsbouillon
Sådan gør du
- Hvidløg, chili, squash og broccoli skæres i små stykker
- olivenolie varmes i en gryde, hvidløg tilsættes og gyldnes
- chili, spuash og broccoli tilsættes og steges under omrøring nogle minutter
- tilsæt paprika og oregano, cherrytomater og bouillon og lad det hele simre i ca.10 min.
- fløden tilsættes og det hele koges op igen
- limesaft tilsættes og der smages til med salt og peber
- suppen serveres med en skefuld creme fraiche, frisk koriander og drysses med parmesan