
Pulled pork
Ingredienser
Pulled pork
- 1 stk Nakkefilet
- 2 liter Vand
- 110 g Groft salt
- 20 g Røgsalt (f.eks. Læsø sydesalt, røget)
- 3 stk Laurbærblade
- 2 stk Stjerneanis
Dry rub
- 50 g Sukrin Gold
- 40 g Paprika
- 10 g Røget paprika
- 2 spsk Friskkværnet peber
- 2 spsk Flagesalt (f.eks. Læsø sydesalt)
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 1 tsk Løgpulver
- 1 tsk Chipotle
Vinegarsauce
- 1 dl Æblecidereddike
- 1 dl Æblemost
- 0,25 dl Ketchup ("Kania", fra Lidl er lav på kulhydrater og kan fint bruges)
- 25 g Sukrin Gold
- 1 tsk Chiliflager
- 2 tsk Flagesalt (f.eks. Læsø Sydesalt)
- 1 tsk Friskkværnet peber
Sådan gør du
Dry rub
- Bland alle ingredienserne sammen
Pulled pork – dag 1
- Hæld vand, salt, røgsalt, stjerneanis og laurbærblade op i en gryde og kog det op.
- Når saltlagen er kølet ned, lægges nakkefileten i lagen. læg evt. en lille tallerken ovenpå kødet, for at holde det nede i lagen. Dæk til med husholdningsfilm og stil på køl i minimum 12 timer.
- Inden du går i seng, tages kødet op af saltlagen og duppes af med køkkenrulle.
- Gnid nakkefileten godt ind i din dry rub (se længere nede).
- Pak nakkefileten ind i et par fryseposer og luk godt til. Det kommer til at safte lidt, så læg den for en sikkerheds skyld på et fad eller lign. Sæt på køl indtil næste dag.
Vinegarsauce
- Bland alle ingredienserne sammen i en kasserolle og kog dem op.Lad saucen køle af. Den skal hældes over kødet, når du tager det ud af ovnen i morgen og trækker det fra hinanden.Kødet er ret fedt, så saucen må gerne være godt syrlig, så den opvejer det fede lidt.
Pulled pork – dag 2
- Du skal tidligt op 🙂 Pak nakkefileten ud og sæt den i et ildfast fad, i en kold ovn. Tænd ovnen på 110 grader (almindelig ovn).
- Kødet skal have mindst 12-14 timer (eller gerne mere), til det har en kernetemperatur på 90-95 grader. Tilberedningstiden kan variere, alt efter nakkefiletens størrelse.
- Når det er blevet tid til at spise, trækkes kødet fra hinanden med to gafler og vinegarsaucen hældes over.