
Pikant kylling i fad
Ingredienser
- 300 gram kyllingefilet
- 124 gram bacon i tern
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg
- 300 gram champignon
- 1 spsk tomatpuré
- 100 gram pikantflødeost
- 1 dl piskefløde
- 3 fed hvidløg
- 4 dl hønsebouillon
- 100 gram grønkål
- 1 grøn peber
- 1 tsk timian
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Baconstykkerne brunes i lidt olie på en pande
- Rens kyllingerne og skær dem i små bidder
- Kyllingerne brunes ligeledes på panden, gerne i fedtet fra bacon
- både kylling og bacon lægges i et smurt ovnfast fad
- alle grøntsager vaskes og hakkes i små stykker eller strimler
- løg og hvidløg steges klare og bløde på panden
- tilsæt de øvrige hakkede grøntsager og lad det brune lidt
- tomatpuré, hønsebouillon, timian, pikantost og fløde tilsættes
- det hele koges let op under omrøring
- smag til med salt og peber
- saucen fordeles ovenpå kylling og bacon
- fadet sættes i ovnen i ca.20 min
- imens kan du lave evt. blomkålsris, blomkålsmos eller smørstegt spidskål til at servere det med.