
Paprikagryde med blomkålsmos
Ingredienser
- 500 g svinemørbrad, afpudset og skåret i tern
- 100 g bacon
- 100 g cocktailpølser
- 150 g champignon skåret i skiver
- 1 lille løg, finthakket
- 2 spsk paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1 rød peber skåret i små stykker
- 300 g hakkede tomater
- 25 g koncentreret tomatpuré
- 2 dl bouillon
- 2½ dl dl piskefløde
- salt og godt med friskkværnet peber
- 1 spsk smør til stegning
- 600 g blomkål
- 50 g flødeost
Sådan gør du
Paprikagryde
- Skær baconen i små tern og steg den sprød i en gryde.
- Tag dem op og sæt til side.
- Svits løg i baconfedtet, til de er blevet klare.
- Tilsæt kødet og brun det godt.
- Hæld cocktailpølserne i og lad dem brune lidt.
- Drys med de to slags paprika og lad det svitse med et øjeblik.
- Hæld champignoner, peberfrugt hakkede tomater, bouillon, fløde og tomatpuré ved og lad det simre i mindst 15 minutter, gerne lidt længere.
- Tilføj de stegte bacontern og lad dem varme med til sidst.
- Smag til med krydderier, salt og friskkværnet peber.
BLOMKÅLSMOS
- Skær blomkålen i mindre buketter.
- Kog det i en gryde i letsaltet vand, til blomkålen er helt mør.
- Hæld vandet fra. Blend eller mos blomkålen med flødeosten.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Velbekomme