
Millionbøf med blomkålsmos
Ingredienser
Millionbøf
- 500 gram hakket oksekød
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 20 gram smør eller kokosolie til stegning
- 4 laurbærblade
- 4 dl oksebouillon
- brun kulør
- salt og peber
Blomkålsmos
- 600 gram blomkål
- 50 gram flødeost
- salt og peber
Sådan gør du
- Skær blomkålen i buketter
- Hak løg og hvidløg fint
- på en pande smelter du dit fedtstof og klarer løg og hvidløg i dette
- oksekødet tilsættes og brunes
- tilsæt laurbærblade og bouillon, lad det simre 10 min.
- kog blomkålsbuketterne møde i en gryde
- lad dem herefter dryppe af i en si og put dem i en skål
- tilsæt flødeosten til den afvandede blomkål og blend med en stavblender
- smag blomkålsmosen til med salt og peber
- herefter er din millionbøf også ved at være simret godt ind og denne smages lige ledes til med salt og peber. Ligesom du nu kan tilføje lidt kulør, så den får den flotte, brune farve.