Lammekølle er nok den et der minder mig mest om påske i barndommen. Lammekølle og flødekartofler. SÅ var påsken kommet. På keto fungerer det ikke så godt med kartoflerne, men jeg har lavet denne Forlorne Flødekartofler, som jeg synes er en fin erstatning. Så kan påsken bare komme an.

Lammekølle
Udstyr
- Stegetermometer
Ingredienser
- 1 lammekølle Ca. 1½kg.
- 1 tsk. Tørret rosmarin
- 1 tsk. Groft salt
- ½ tsk. Friskkværnet peber
- 2 Fed Hvidløg
- 50 gram smør
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 225 grader
- Gnid lammekøllen med rosmarin, salt og peber. Skær hvidløgsfeddene i kvarte, lav små huller i lammekøllen og stik hvidløgsstykkerne heri.
- Læg kødet på ovnens rist over bradepanden. Fordel smørret på lammekøllen
- Sæt den i ovnen i ca.20 min. til bruning, herefter skrues temperaturen ned på 175 grader
- Sæt et stegetermometer i køllen og lad den stå i ovnen til den rammer ca.70 grader, nok ca.1 time og 20 min.
- køllen tages ud og holdes varm under staniol indtil servering.
- Skæres i skiver og velbekomme
[…] Kartoflerne erstattes af lidt butternut squash, blomkål og champignon. Butternut squash er en frugt og ikke en grøntsag. Den indeholder derfor en del kulhydrater og kan ikke stå alene som kartoffel erstatning i denne ret. Jeg har dog valgt at tage den med alligevel, da jeg synes dens konsistens minder meget om kartoflen, som vi jo forsøger at efterligne her. Retten passer perfekt med en lækker lammekølle. […]