
Laks med chilisalat
Ingredienser
Laksefilet
- 2 stk laksefilet
- 6 stk grønne asparges
- 1 stk limefrugt
- 20 gram smør
Chilisalat
- ½ porre
- 4 stk grønne asparges
- 10 gram smør
- 50 gram feldsalat
- 75 gram chiliost, jeg brugte Hollandsk Gouda med chili
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Fjern laksens skind med en skarp kniv
- Læg hvert laksestykke i et stykke staniol
- drys laksen med salt og peber
- skær limen i skiver og fordel dem på de to laksefileter
- læg 3 asparges og 10 gram smør på hver laksefilet
- Fold staniolen rundt om det hele og læg dem på risten i ovnen i 15 min.
- rens porren og asparges og skær bunden af dem
- begge dele skæres i små stykker og brunes på en pande i lidt smør
- imens dette bruner og du rører lidt indimellem, vasker du salaten og sætter den til tørring
- skær osten ud i små tern
- Anret salaten på 2 tallerkner, hæld de brunede grøntsager over og drys til sidst med osten. Sæt laksen på tallerknerne, det er en del af oplevelsen, selv at pakke den ud.