Denne ret kan laves både på panden, i ovnen eller på grillen en sommeraften. Den er helt klart nemmest at lave i ovnen, men smager selvfølgelig bedst på grillen. Du får alle versionerne her.
Jeg anbefaler at du spiser hollandaise sauce sammen med, da dens citrus tvist fremhæver både bacon og fiskens smag helt genialt.

Laks med baconsvøbte asparges
Ingredienser
- 1 bundt friske, grønne asparges
- 6 skiver bacon
- 2 laksefileter
- salt og peber
- Smør og/eller olivenolie til stegning
- 1 tsk. citronsaft
- Frisk dild
Sådan gør du
Fremgangsmåde
- Drys laksen med salt på begge sider, et kvarter før du skal stege den. Saltet er med til at trække væsken ud af kødet og gøre det mere lækkert.
- Klargør de grønne asparges ved at brække den nederste del af, der hvor den giver et naturligt knæk.
- Del dine asparges op i 6 bundter og vikl nu 1 bacon stykke stramt rundt om hver bundt.
På panden
- Steg aspargesbundterne ved middel varme i ca 10 minutter, indtil baconstykkerne er brune og sprøde og aspargesene møre.
- Varm en tykbundet pande op på mellemhøj varme med olie på.
- Dup fisken ren for salt, det kan gøres med køkkenrulle
- Læg fileten på med skindsiden nedad og lad den stege i 2 minutter.
- Læg 10 gram smør på panden, drys dild henover og giv fisken 3-4 minutter mere på skindsiden.
- Vend fisken og giv den 30 sekunder på den anden side.
- Citronsaft hældes på fisken, hvorefter den drysses med flagesalt og friskkværnet peber
I ovnen
- Placer aspargesbundterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 180 °C (varmluft) i ca.20 minutter.
- Dup fisken ren for salt, det kan gøres med køkkenrulle
- Laksen lægges på et ovnfast fad med bagepapir
- Der hældes citronsaft på og drysses med peber og frisk dild
- De sættes ind i ovnen ca. 12-15 minutter (lidt afhængig af størrelsen, så hold øje med dem, de må endelig ikke få for meget!)
På grillen
- Pensl aspargesbundterne med en smule olie og grill dem indtil baconstykkerne er sprøde. Vend jævnligt, så de ikke brankes
- Dup salten af laksen og gnid den ind i citronsaft og dild
- Læg laksen på grillen, Sæt evt låg på og grill i 10-15 minutter afhængig af varmen på grillen.
- Laksen er færdig når den kan deles med en gaffel og stadig er lyserød i midten. Den må endelig ikke få for meget!
- Drysses med friskkværnet peber og flagesalt