
Kylling i champignon sauce
Ingredienser
- 2 stk Kyllingfileter
- 250 g Champignon
- 50 g Smør
- 3 dl Piskefløde
- 1 dl Parmesanost, revet
- 150 g Broccoli
- 400 g Blomkål
- 1 lille Cayenne chili (eller 1/2 tsk chiliflager)
- 1 fed Hvidløg
- Salt & peber
Sådan gør du
- Hak chili og hvidløg fint og skær champignon i kvarte på højkant
- Skær kyllingfileterne på langs, så du får 4 flade stykker og krydr dem med salt og peber
- Smid halvdelen af smørret på en pande og skru helt op for blusset
- Brun kødet på hver side og fordel stykkerne ud i et smurt, ildfast fad
- Kom resten af smørret på panden og rist champignons, til de er godt brune
- Tilsæt hakket chili og hvidløg og lad hvidløget blive blanke
- Tilsæt fløden og lad det koge op og simre til det er blevet lidt tykkere
- Tilsæt halvdelen af parmesanen og rør rundt
- Hæld champignonsovsen udover kødet i det ildfaste fad og drys med resten af parmesanen
- Sæt fadet i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter
- 2-3 minutter inden kødet er færdigt, koges broccoli og blomkål i en gryde og serveres til.