Persillesovs… Næsten som mor laver den.
Denne klassiker er blevet serveret på de fleste danske middagsborde, gennem rigtig mange år. Det er ikke så underligt, for den går jo faktisk rigtig godt i spænd med retter som stegt flæsk med persillesovs og bloffler.
Og netop stegt flæsk med persillesovs er endda blevet kåret som den danske nationalspise af næsten halvdelen af de 60.000 danskere, der stemte tilbage i 2014. Forståeligt nok, da det jo smager fantastisk.
Men bare fordi du er i gang med et vægttab, betyder det ikke, at du må give helt afkald på retten. I øvrigt giver det da også al mulig mening, at vi ikke skal undvære “Danmarks nationalspise”.
Her på siden finder du opskriften på min keto persillesovs og i afsnittene herover kan du finde links til stegt flæsk og mine Bloffler, som kan bruges som tilbehør. Det er lykkedes at lave en rigtig god, smagfuld keto persillesovs, som kan bruges til forskellige retter.

Keto persillesovs
Ingredienser
- 100 g Smør
- 3 dl Piskefløde
- 1/2 stk Muskatnød, revet
- 75 gram flødeost
- Salt & friskkværnet peber
- 1 håndfuld Persille, hakket
Sådan gør du
- Smelt smørret ved lav varme i en gryde
- Tilsæt fløden og kog den stille og roligt op.
- Tilsæt muskatnød og lad sovsen simre nogle minutter, til den er blevet lidt tykkere.
- Tilsæt flødeosten og lad sovsen simre videre, indtil den har opnået en passende tykkelse.
- Rør til sidst den hakkede persille i og smag til med salt og peber.
[…] kød og sprød svær. Sammen med persillesovs og en portion Bloffler er det jo næsten Danmarks […]