Kåldolmere kaldes disse også. Kåldolmere stammer fra Melleøsten, hvor man typisk blander kød med ris og paprika og pakker det ind i vinblade. Her i Skandinavien har vi taget den til os og gjort den egnet til vores afgrøder. Derfor pakker vi dem i Danmark oftest ind i hvidkål og varierer indholdet efter smag og behag.
Forskellen på kåldolmere og kålrouletter er at dolmere kun koges, hvor rouletterne først koges og herefter steges. Vi har valgt at lave rouletterne her, da vi godt kan lide at de får lidt mere skorpe og ikke er så blege, som når de kommer direkte fra kogevandet.

Kålrouletter
Ingredienser
- kødsnor til at binde rouletterne
- Ca.8 af de største hvidkåls blade
- 500 gram hakket oksekød
- 1 lille finthakket løg 30 gram
- 2 fed finthakket/presset hvidløg
- 1 æg
- 30 gram fetaost
- 1 dl. piskefløde
- salt og peber
- 1 chilifrugt
- 16 sorte oliven
- smør til stegning
Sådan gør du
- Fjern de yderste dækblade fra hvidkålshovedet og smid dem væk.
- Resten af hvidkålshovedet lægges i en stor gryde og der hældes vand ved, så det står omtrent halvt op omkring hvidkålshovedet.
- Tilsæt salt og bring gryden i kog under låg. Lad hvidkålshovedet koge under låg i ca 15 minutter.
- Kødet røres sammen med finthakkede løg, hvidløg, æg, fløde, chili, salt og peber. Stil det gerne overdækket i køleskabet lidt, så det kan trække smag.
- Fisk hvidkålshovedet op af gryden og lad det afkøle let. Gryden med kogevandet gemmes til senere.
- Lirk forsigtigt 8-10 blade af hvidkålshovedet.
- Fordel en skefuld fars på midten af hvert hvidkålsblad og pak kålbladet rundt om farsen til en lille pakke. Bind pakkerne til med kødsnor.
- Er kålbladene ikke bøjelige nok til at kunne pakkes rundt om farsen, så læg dem tilbage i gryden og kog dem i yderligere 3-5 minutter.
- Bring gryden med kogevandet i kog og læg forsigtigt hvidkålspakkerne ned i kogevandet. Lad dem simre under låg i ca. 30 minutter, indtil de er gennemtilberedte.
- Tag kåldolmerne op af kogevandet og lad dem dampe sig tørre på en tallerken.
- Varm lidt smør op på en stegepande og steg kåldolmerne på begge sider, til de bliver gyldentbrune og lækre.
- Velbekomme