• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip til indhold
  • Skip to secondary navigation

Before Header

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Slank med keto

Dit online Keto univers

  • Forside
  • Tips & tricks
  • Opskrifter
  • Medlemmer
    • Log ind
  • Søg
  • Forside
  • Tips & tricks
  • Opskrifter
  • Medlemmer
    • Log ind
    • Tilmeld dig
  • Søg

Mobile Menu

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Kålrouletter

7. marts 2021 af //  by Maria Ransborg

Gå til opskrift Udskriv

Kåldolmere kaldes disse også. Kåldolmere stammer fra Melleøsten, hvor man typisk blander kød med ris og paprika og pakker det ind i vinblade. Her i Skandinavien har vi taget den til os og gjort den egnet til vores afgrøder. Derfor pakker vi dem i Danmark oftest ind i hvidkål og varierer indholdet efter smag og behag.

Forskellen på kåldolmere og kålrouletter er at dolmere kun koges, hvor rouletterne først koges og herefter steges. Vi har valgt at lave rouletterne her, da vi godt kan lide at de får lidt mere skorpe og ikke er så blege, som når de kommer direkte fra kogevandet.

Kålrouletter

Selvom vi har valgt at pakke rouletterne ind i hvidkål, har vi valgt at gøre indholdet græsk inspireret ved at tilsætte hvidløg, chili og feta.
Kålrouletterne kan også sagtens laves med hakket kalv/flæsk eller lammekød.
Passer godt sammen med tzatziki
Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 50 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret aftenmad, Hovedret
Køkken græsk, Mellemøsten
Antal 4
Kalorier 411 kcal

Ingredienser
  

  • kødsnor til at binde rouletterne
  • Ca.8 af de største hvidkåls blade
  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 lille finthakket løg 30 gram
  • 2 fed finthakket/presset hvidløg
  • 1 æg
  • 30 gram fetaost
  • 1 dl. piskefløde
  • salt og peber
  • 1 chilifrugt
  • 16 sorte oliven
  • smør til stegning

Sådan gør du
 

  • Fjern de yderste dækblade fra hvidkålshovedet og smid dem væk.
  • Resten af hvidkålshovedet lægges i en stor gryde og der hældes vand ved, så det står omtrent halvt op omkring hvidkålshovedet.
  • Tilsæt salt og bring gryden i kog under låg. Lad hvidkålshovedet koge under låg i ca 15 minutter.
  • Kødet røres sammen med finthakkede løg, hvidløg, æg, fløde, chili, salt og peber.
    Stil det gerne overdækket i køleskabet lidt, så det kan trække smag.
  • Fisk hvidkålshovedet op af gryden og lad det afkøle let. Gryden med kogevandet gemmes til senere. 
  • Lirk forsigtigt 8-10 blade af hvidkålshovedet.
  • Fordel en skefuld fars på midten af hvert hvidkålsblad og pak kålbladet rundt om farsen til en lille pakke. Bind pakkerne til med kødsnor. 
  • Er kålbladene ikke bøjelige nok til at kunne pakkes rundt om farsen, så læg dem tilbage i gryden og kog dem i yderligere 3-5 minutter. 
  • Bring gryden med kogevandet i kog og læg forsigtigt hvidkålspakkerne ned i kogevandet. Lad dem simre under låg i ca. 30 minutter, indtil de er gennemtilberedte. 
  • Tag kåldolmerne op af kogevandet og lad dem dampe sig tørre på en tallerken.
  • Varm lidt smør op på en stegepande og steg kåldolmerne på begge sider, til de bliver gyldentbrune og lækre. 
  • Velbekomme

Noter

Næringsindhold pr. portion: 
Kcal: 411
Nettokulhydrater: 6,3 gram (6%)
Protein: 31,2 gram (30%)
Fedt: 28,9 gram ( 63%)

Nutrition

Calories: 411kcal
Keyword blomkål, feta, oksekød
Tried this recipe?Let us know how it was!

Kategori: Opskrifter, AftensmadTag: kål, kåldolmere, kålrouletter, oksekød

Relateret

Her er nogle indlæg fra samme kategori

Hokkaidosuppe

Bulletproof Coffee

Franskbrød

Æggemælk

Lottes Rösti

Grillede tomater

Blomkålssalat

Græske oksespyd til grillen

Cremet pasta med bacon og kylling

Cheeseburger roulade

Madbrød med hvidløg og rosmarin

Asiatisk kyllingeret

Previous Post: « Laks med baconsvøbte asparges.
Next Post: Tzatziki »

Site Footer

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Her på siden kan du betale med:
  • MasterCard
  • Visa
MobilePay

Copyright © 2023 · Slank med keto · mail@slankmedketo.dk · Lammekær 40, 2600 Glostrup · Tlf.: 31 32 07 02 · CVR: 38034065

Vi bruger cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse, når du besøger vores hjemmeside.

Læs mere om, hvilke cookies vi anvender eller slå dem fra under settings.

Slank med keto
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privatliv

Denne hjemmeside anvender cookies, for at give dig den bedst mulige oplevelse, når du navigerer rundt på siden. Information om cookies opbevares I din browser og har forskellige formål, som eksempelvis at genkende dig, når du vender tilbage til siden. De hjælper også vores team med, at forstå hvilke dele af vores hjemmeside du synes er mest spændende og brugbare.

Kun nødvendige cookies

"Kun nødvendige cookies" bør altid vælges, så vi kan gemme dine indstillinger for cookie indstillinger.

Hvis du deaktiverer denne cookie, kan vi ikke gemme dine indstillinger. Det betyder, at hver gang du besøger vores hjemmeside, så skal du aktivere eller deaktivere brugen af cookies igen.

Privatlivspolitik

Mere info om vores privatlivspolitik