
Indbagt Blomkål
Ingredienser
- 1 blomkål
- 500 gram hakket oksekød
- 2 spsk loppefrøskaller
- 2 æg
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- 1 pakke bacon i skiver, ca.125 gram
Sådan gør du
- tænd ovnen på 180 grader
- Skær blade og stilk af blomkålen og rens den, pas på den ikke deles i buketter
- læg blomkålen i en så stor gryde, at den kan dækkes helt af vand
- lad blomkålen koge 4-5 minutter
- herefter fjernes vandet og blomkålen skal køle lidt af
- rør kødet sammen med alle de øvrige ingredienser, til det er blandet godt
- sæt blomkålen i et ovnfast fad, evt. på bagepapir og fordel farsen på dit kål hovede.
- fordel nu baconstykkerne rundt om farsen, så det dækker det meste af hovedet
- sæt det i ovnen i ca. 45 min ved 180 grader. Alle ovne er forskellige, så hold øje med at din bacon er sprød, inden du tager den ud.
- Server evt. med en lækker, grøn salat