Hollandaise Sauce er en fransk sauce, der oprindeligt er lavet på æggeblomme, hvidvin, citronsaft og klaret smør.
Vi har ketoficeret den lidt, så I kan få glæde af den.

Hollandaise Sauce
Ingredienser
- 1 Æggeblomme
- 85 gram Smør
- 2 spsk Citronsaft
- ½ tsk. Dijonsennep
- Flagesalt
- Sort peber, friskkværnet
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde ved middel varme
- Hæld det klarede smør over i et glas og kasser vallen ( det grumsede i bunden)
- I en ren gryde røres æggeblommen sammen med citronsaft og dijonsennep
- Sæt gryden over på den laveste varme og pisk til æggemassen tykner lidt. Det er vigtigt at der piskes hele tiden, så længe gryden er på varmen!
- Tilsæt en lille smule af det klarede smør, imens der piskes. Hæld derefter resten af smørret i saucen, i små sjatter, imens der piskes, indtil alt smørret er tilsat. Saucen må ikke koge og den skiller hvis den bliver for varm.
- Smag til med salt og peber og tag gryden af varmen
- Velbekomme
[…] anbefaler at du spiser hollandaise sauce sammen med, da dens citrus tvist fremhæver både bacon og fiskens smag helt […]