Denne ret kan med fordel serveres med ovnbagte grøntsager, hvor du så kan lade kyllingen stå på en rist i ovnen og lade dens safter løbe ned over grøntsagerne, så de tager smag.

Helstegt kylling med lækker sauce
Ingredienser
Kyllingen
- 1 stk. kylling
- 4 spsk. olivenolie
- 2 tsk. salt
- Godt med peber
Sauce
- 3 dl. vand
- 1 lille løg
- 1 stk. laurbærblad
- 1 sjat sovsekulør
- ½ dl piskefløde
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Vask og rens kyllingen indvendig og dup den tør med køkkenrulle.
- Skær vingespidserne, overskydende fedt ved halsen af. Læg kyllingestykkerne i en kasserolle sammen med grofthakket løg, vand, salt, peber og laurbær og lad det koge, mens kyllingen steger.
- Smør kyllingen godt ind i olivenolien både ind- og udvendig og drys med salt og peber –indvendig og udvendig.
- Læg kyllingen i et ildfast fad og steg den i ovnen i ca. et kvarter. Skru ned til 200 grader og steg den færdig i ca. 45 min.
- Si kylling, løg og laurbær fra kyllingefonden. Lad den koge lidt ind, tilsæt fløde og saucekulør og smag til med salt og peber.
- Hvis du skal lave bagte grøntsager til kyllingen, kan du med fordel fordele dem i en bageplade med et stykke bagepapir og lade kyllingen stege på en rist over. På denne måde vil saften fra kyllingen dryppe ned og gøre dine grøntsager endnu lækrere. Hvis du beholder kyllingen i det ovnfaste fad, kan du til sidst dryppe den overskydende væske over i sovsen.
- Velbekomme