
Hamburgerryg med flødestuvet grønlangkål
Ingredienser
- 500 gram Hamburgerryg
- 500 g Grønkål, finthakket
- 1 spsk Smør
- 2 dl Piskefløde
- 50 g Flødeost
- 1/2 spsk Sukrin Gold
- 1 knsp Muskatnød, fintrevet
- Salt & friskkværnet peber
Sådan gør du
Hamburgerryg
- Kog hamburgerryggen i vand der kun lige dækker, i ca. 45 minutter (kernetemperatur på 60 grader)
- Sluk for varmen og lad "ryggen" ligge i kogevandet i ca. 20 minutter
- Ved servering, fjernes nettet og kødet skæres i passende skiver (typisk 1-1/2 cm)
Flødestuvet grønkål
- Sauter grønkålen i smør under omrøring i et par minutter
- Når kålen er mør og faldet sammen, tilsættes piskefløde. Lad det simre i ca. 30 minutter
- Tilsæt evt. lidt kogevand fra hamburgerryggen, hvis kålen er blevet for tør
- Rør flødeosten ud i kålen og varm igennem og smag til med Sukrin Gold, salt, friskkværnet peber og muskatnød
- Kog videre i 3-5 minutter