
Grøntsagsris
Ingredienser
- ½ blomkålshoved, ca.250 gram
- ½ broccoli, ca.250 gram
- salt
- Olivenolie og hvidløg, ved tilberedning i ovn eller på panden
Sådan gør du
Rå grøntsagsris
- Det rå blomkål og broccoli rives på et rivejern, lægges i en skål og drysses med lidt salt.
Kogt grøntsagsris
- Først rives grøntsagerne, som ovenover.
- Risene lægges i en skål og overhældes med kogende vand
- risene skal trække i ca. ½ min, hvorefter de hældes i en si for at dryppe af inden de drysses med lidt salt og serveres
Pandestegt grøntsagsris
- Lidt olivenolie varmes på en pande og 1 fed hvidløg presses og tilføjes
- hvidløget svitses let, hvorefter de revne grøntsager tilsættes
- lad de simre ved middel varme imens du rører indimellem
- risene er færdige, når de har fået en fin, gylden farve
- drys med list salt inden servering
Ovnbagte grøntsagsris
- ovnen tændes på 170 grader
- De revne grøntsager lægges på et stykke bagepapir på en bageplade
- hæld lidt olivenolie, salt og et presset hvidløg over grøntsagsrisene
- bland det hele og sæt det i ovnen i ca. 15 min. eller til risene er let gyldne. Det kan være en fordel at røre lidt rundt undervejs
[…] på keto. Tidligere spiste jeg den med ris, så for mig er det kun naturligt nu at servere den med Grøntsagsris og en grøn salat. Den er dog også lækker med […]