
Grøn Thaisuppe med rejer
Ingredienser
- 300 gram rejer
- 2 fed hvidløg
- 1 habanero chili En mindre stærk anbefales, hvis du ikke er til stærk mad
- 200 gram champignon
- 5 kaffir limeblade
- 2 stængler citrongræs
- 3 tsk grøn karrypasta
- 400 ml kokosmælk
- 4 dl grøntsagsbouillon
- ½ dl piskefløde
- 4 dl vand
- 1 spsk fishsauce
- lidt citronsaft, salt og peber
- smør eller olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Hak dine hvidløg og chili fint
- Hak dine champignon, så de bliver lange, fine stykker
- Varm lidt smør eller olivenolie i en stor gryde
- tilsæt grøn karrypasta og rør godt rundt imens det switses
- tilsæt halvdelen af dine hvidløg og halvdelen af chilien
- tilsæt champignon
- tilsæt en spiseskefuld af kokosmælken og rør godt rundt imens det hele koger op
- Tilsæt kaffir limeblade og citrus græs. Lad det koge med
- Hæld den øvrige kokosmælk, bouillon og vand, rør rundt imens det koger op.
- Lad det stå og småsimre imens du skyller rejerne grundigt
- på en pande tilføjer du lidt fedtstof, det sidste hvidløg og chili, som du steger rejerne i
- Hæld en smule citronsaft på rejerne, som bare skal stå og små stege imens du gør suppen færdig. Hvis der kommer meget væde fra dine rejer, kan du med fordel hælde denne i suppen, og lade rejerne stege sig lidt sprøde og gyldne.
- til suppen tilføjer du nu fløde og fishsauce
- smag til med salt og peber
- Hvis den er blevet for stærk for dig, kan du med fordel tilføje lidt mere fløde eller kokosmælk.
- Rejerne kan nu tilføjes suppen eller du kan portionsanrette først rejer og dernæst suppen i dybe tallerkner, så alle får lige meget af begge dele
- kaffir limeblade og citrongræs tages op igen. Det kan du enten gøre inden servering eller overlade til den enkelte, da de pynter godt i retten
- velbekomme