
Grillede spidskål
Ingredienser
- 1 spidskål
- Stegesmør fra eventuelle bøffer eller 20 gram smeltet smør
- 2 spsk olivenolie
- citron eller limesaft
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 230 grader, IKKE varmluft
- Rens spidskålen men behold stokken på. Del spidkålshovedet på langs, så der er lige meget af stokken på hver halvdel. Del nu på samme måde de to halve i kvarte stykker og læg dem med ydersiden nedad på et stykke bagepapir i en bradepande
- Hæld olivenolie over de kvarte spidskålsstykker og sæt dem øverst i ovnen, så de får noget topvarme
- Efter ca. 30 minutter er de færdige og godt brune (ellers giv dem lidt mere) og tages ud
- Tag en spiseskefuld stegesmør fra panden, hvis du har stegt bøffer. Hvis du ikke har stegesmør eller laver disse banditter på grillen, så smelt ca.20 gram smør i en lille gryde- og hæld ud over hvert stykke spidskål.
- Drys med flagesalt og pres lidt citron- eller limesaft udover inden servering