
Grillede blomkålsblomster med hvidløgssmør
Udstyr
- Grill
Ingredienser
- 4-6 skiver af blomkålen, hvor stilken sidder på. Altså vil der være blomkål uden stilk, som kan gemmes evt. til en blomkålsmos.
- 20 gram smør
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
- Smøren stilles på bordet i en skål, så det gøres blødt
- Hvidløg pilles og puttes i. Det blendes med stavblenderen og lægges i køleskabet.
- Blomkålen skæres i blomster. Der hvor stilken sidder kan du få en hel blomst. Skær så mange blomster du kan, uden at de begynder at falde fra hinanden. Det overskydende blomkål gemmes evt. til en blomkålsmos
- Blomsterne pensles med olivenolie og drysses med salt og peber
- Blomsterne lægges på grillen indtil de er flotte og lysebrune på begge sider
- Serveres varme med en klat hvidløgssmør på toppen