Inspireret af det græske køkken, får du her de lækreste oksespyd med feta.

Græske oksespyd
Ingredienser
- ½ revet løg
- 2 spsk. loppefrøskaller
- 1 lille bundt frisk persille
- 1 lille bundt frisk mynte
- 2 fed hvidløg
- 1 æg
- 300 gram hakket oksekød eller evt. lam
- 100 gram feta i små tern eller smuldret
- ½ tsk. tørret oregano
- Salt og peber
- 2 spsk, olivenolie
- 6 spsk lime eller citronsaft
- træpinde
- Sherrytomater eller andre grøntsager til at sætte på pindene med kødbollerne
Sådan gør du
- Hvis du bruger træpinde, kan du med fordel lægge dem i blød. På denne måde undgår du at der går ild i enderne når du griller.
- Løg pilles og rives fint ned i en skål
- loppefrøskallerne tilsættes
- Krydderurterne vaskes og "tørres". Giv gerne din mynte et slag i bordet, da det sætter duften igang
- Hak krydderurterne eller klip dem i stykker over skålen
- Hvidløgene pilles og presses ned i skålen.
- Det hele røres godt rundt, hvorefter kød og feta tilsættes og blandes ind i de øvrige ingredienser.
- Ælt farsen godt sammen evt. med hænderne. Stil det overdækket i køleskabet. Gerne ½ time, hvis du har tid. Farsen har godt af at trække, så smagene kan blandes sammen.
- I en lukket beholder blander du citronsaft og olivenolien. Ryst det godt sammen. Denne blanding skal bruges til at smøre på under stegning, for at give den helt rigtige græske smag.
- Efter trække-tid former du det antal kødboller du foretrækker og trækker dem på pindene evt. sammen med cherrytomater eller andet grønt.
- Grill dine spyd indtil kødet er gennemstegt. Kødbollerne kan hænge lidt fast, så hav en palet klar, til at hjælpe dem på vej, når du skal vende dem.
- Under grillning pensles kødbollerne med din citron/olie marinade.
- Velbekomme