• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip til indhold
  • Skip to secondary navigation

Before Header

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Slank med keto

Dit online Keto univers

  • Forside
  • Tips & tricks
  • Opskrifter
  • Medlemmer
    • Log ind
  • Søg
  • Forside
  • Tips & tricks
  • Opskrifter
  • Medlemmer
    • Log ind
    • Tilmeld dig
  • Søg

Mobile Menu

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Græske oksespyd til grillen

1. maj 2021 af //  by Maria Ransborg

Gå til opskrift Udskriv

Inspireret af det græske køkken, får du her de lækreste oksespyd med feta.

Græske oksespyd

Med disse skønne oksespyd kan du gøre hverdags grillaftenen festlig.
De kan kombineres med alt, men hvis du skal holde den græske tone, kan jeg da anbefale min tzatziki.
Du kan også springe spyd over og lave dem som græske frikadeller på panden.
Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 45 min
Antal 2
Kalorier 363 kcal

Ingredienser
  

  • ½ revet løg
  • 2 spsk. loppefrøskaller
  • 1 lille bundt frisk persille
  • 1 lille bundt frisk mynte
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 300 gram hakket oksekød eller evt. lam
  • 100 gram feta i små tern eller smuldret
  • ½ tsk. tørret oregano
  • Salt og peber
  • 2 spsk, olivenolie
  • 6 spsk lime eller citronsaft
  • træpinde
  • Sherrytomater eller andre grøntsager til at sætte på pindene med kødbollerne

Sådan gør du
 

  • Hvis du bruger træpinde, kan du med fordel lægge dem i blød. På denne måde undgår du at der går ild i enderne når du griller.
  • Løg pilles og rives fint ned i en skål
  • loppefrøskallerne tilsættes
  • Krydderurterne vaskes og "tørres". Giv gerne din mynte et slag i bordet, da det sætter duften igang
  • Hak krydderurterne eller klip dem i stykker over skålen
  • Hvidløgene pilles og presses ned i skålen.
  • Det hele røres godt rundt, hvorefter kød og feta tilsættes og blandes ind i de øvrige ingredienser.
  • Ælt farsen godt sammen evt. med hænderne. Stil det overdækket i køleskabet. Gerne ½ time, hvis du har tid. Farsen har godt af at trække, så smagene kan blandes sammen.
  • I en lukket beholder blander du citronsaft og olivenolien. Ryst det godt sammen.
    Denne blanding skal bruges til at smøre på under stegning, for at give den helt rigtige græske smag.
  • Efter trække-tid former du det antal kødboller du foretrækker og trækker dem på pindene evt. sammen med cherrytomater eller andet grønt.
  • Grill dine spyd indtil kødet er gennemstegt. Kødbollerne kan hænge lidt fast, så hav en palet klar, til at hjælpe dem på vej, når du skal vende dem.
  • Under grillning pensles kødbollerne med din citron/olie marinade.
  • Velbekomme

Noter

Næringsindhold pr. portion:
Kcal: 364
Nettokulhydrater: 5,2 gram (6%)
Protein: 45,2 gram (48%)
Fedt: 19,3 gram (46%)

Nutrition

Calories: 363kcalCarbohydrates: 5.2gProtein: 45.2gFat: 19.3g
Tried this recipe?Let us know how it was!

Kategori: Opskrifter, AftensmadTag: feta, græsk oksespyd, græske frikadeller, grillmad, oksekød

Relateret

Her er nogle indlæg fra samme kategori

Hokkaidosuppe

Bulletproof Coffee

Franskbrød

Æggemælk

Lottes Rösti

Grillede tomater

Blomkålssalat

Cremet pasta med bacon og kylling

Cheeseburger roulade

Madbrød med hvidløg og rosmarin

Asiatisk kyllingeret

Fyldt kalkunbryst med bagte grøntsager

Previous Post: « Cremet pasta med bacon og kylling
Next Post: Blomkålssalat »

Site Footer

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Her på siden kan du betale med:
  • MasterCard
  • Visa
MobilePay

Copyright © 2023 · Slank med keto · mail@slankmedketo.dk · Lammekær 40, 2600 Glostrup · Tlf.: 31 32 07 02 · CVR: 38034065

Vi bruger cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse, når du besøger vores hjemmeside.

Læs mere om, hvilke cookies vi anvender eller slå dem fra under settings.

Slank med keto
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privatliv

Denne hjemmeside anvender cookies, for at give dig den bedst mulige oplevelse, når du navigerer rundt på siden. Information om cookies opbevares I din browser og har forskellige formål, som eksempelvis at genkende dig, når du vender tilbage til siden. De hjælper også vores team med, at forstå hvilke dele af vores hjemmeside du synes er mest spændende og brugbare.

Kun nødvendige cookies

"Kun nødvendige cookies" bør altid vælges, så vi kan gemme dine indstillinger for cookie indstillinger.

Hvis du deaktiverer denne cookie, kan vi ikke gemme dine indstillinger. Det betyder, at hver gang du besøger vores hjemmeside, så skal du aktivere eller deaktivere brugen af cookies igen.

Privatlivspolitik

Mere info om vores privatlivspolitik