Flødekartofler kan ikke laves og stadig kaldes keto. Kartoflerne indeholder så mange kulhydrater, at de vil fylde ens glukose depoter og det vil tage tid inden man vender tilbage til de skønne ketoner og fedtforbrænding. Men flødekartofler smager bare så godt og derfor skal jeg da også have en variant, der minder om denne lækre ret.

Forlorne Flødekartofler
Ingredienser
- 200 gram butternut squash
- 1 blomkål
- 150 gram champignon
- 5 dl piskefløde
- 150 gram revet ost
- ca. ½ friskrevet muskatnød
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet peber
- 2 fed hvidløg
Sådan gør du
- tænd ovnen på 190 grader varmluft
- Rens dine grøntsager og skær dem i tynde skiver, så godt, som muligt
- Smør et ovnfast fad med smør eller olivenolie
- fordel et lag af dine blomkål, butternut og champignon
- læg lidt revet ost over og drys lidt muskatnød, salt og peber
- fortsæt med disse lag, indtil du har brugt alle dine grøntsager eller løber tør for plads i fadet
- hvidløget presses og fordeles over grøntsagerne
- fløden hældes over det hele og den sidste ost fordeles på toppen
- Fadet sættes i ovnen og varmes i ca.45 min.
[…] SÅ var påsken kommet. På keto fungerer det ikke så godt med kartoflerne, men jeg har lavet denne Forlorne Flødekartofler, som jeg synes er en fin erstatning. Så kan påsken bare komme […]