
Fiskefrikadeller
Ingredienser
- 500 gram torskefilet eller en kombination af laks og torsk, som her
- 1 finthakket løg
- 2 æg
- 2 spsk pofiber
- ½ dl piskefløde
- 1 tsk salt
- peber
- smør til stegning
Sådan gør du
- Duft altid til din fisk, så du er sikker på at den er frisk. Tjek at den er fri for ben og skind
- Hak din fisk i enten blenderen eller foodprocessor.
- Put fisken i en skål og tilsæt salt. Rør godt rundt.
- Pil løget og hak det meget fint. Er du ikke til løg-stykker, så riv det i stedet på et rivejern
- Tilsæt løg og peber. Rør godt rundt
- tilsæt æggene et af gangen og rør godt imellem
- tilsæt pofiber og rør godt rundt. Evt i foodprocessor, så det bliver godt blandet sammen
- Fløden tilsættes lidt af gangen imens der røres. Det er forskelligt hvor godt fisken optager fløden, så det er ikke sikkert du behøver bruge det hele. Fiskefarsen skal ende med at blive fast, smidig og glat. Virker den før tør, så tilsæt lidt ekstra fløde eller endnu et æg.
- Lad farsen hvile i køleskabet i ca.30 min.
- Smelt smør på en pande ved middel varme
- brug en spiseske og din hånd til at forme fiskefrikadellerne inden de lægges på panden. Dyp evt. skeen i et glas kold vand imellem dellerne, så farsen ikke sætter sig fast.
- Steg dellerne på den ene side, til de har en fin stegeskorpe. Herefter vendes de og steges ligeledes på den anden side.
- velbekomme