
Eggs Benedict
Ingredienser
Hollandaise Sauce
- 1 stk Æggeblomme
- 85 g Smør
- 2 spsk Citronsaft
- 1/2 tsk Dijonsennep
- Flagesalt
- Sort peber, friskkværnet
Øvrigt tilbehør
- 2 Oopsies
- 2 æg
- 1 spsk. æblecidereddike
- 2 skiver bacon eller god skinke
- evt. frisk purløg
Sådan gør du
Hollandaise sauce
- Smelt smør i en gryde over lav varme
- Hæld det klarede smør over i et glas og kassér vallen (det grynede på toppen)
- I en ren gryde røres æggeblommen sammen med citronsaft og dijonsennep
- Sæt gryden over på den laveste varme og pisk til æggemassen tykner lidt. Det er vigtigt, at der piskes hele tiden, så længe gryden står på varmen!
- Tilsæt en lille smule klaret smør, mens der piskes. Hæld derefter resten af smørret i saucen, i små sjatter, mens der piskes, til alt smørret er tilsat.
- Smag til med salt og peber og tag gyden af varmen.
Porcherede æg
- Sæt en gryde med vand i kog og slå to æg ud i hvert sit glas
- Kom eddiken i vandet og skru ned for varmen, så vandet bare simrer
- rør rundt i vandet med en ske, så der kommer en lille hvirvel
- hæld forsigtigt det ene æg ned i vandet og lad det samle sig. Brug evt. en hulske, til at hjælpe samlingen på vej
- Når ægget er samlet, røres forsigtigt en hvirvel op i vandet igen og det andet æg tilsættes, som det forrige
- Lad æggene småsimre i 3-4 min og tag dem derefter op med en hulske
- To Oopsies lægges på hver deres tallerken med bacon eller skinke på. Æggene anrettes på hver deres
- Hæld Hollandaise ud over æggene og drys evt. med lidt friskhakket purløg
[…] Hollandaisesauce er en fransk sovs, lavet ved at klare smør og blande det med citronsaft, hvidvin og æggeblommer. Vi har "ketoficeret" den lidt, men den er stadig frisk og lækker og særlig god til fiskeretter samt Eggs Benedict. […]