
Cottage Pie
Ingredienser
Blomkålsmos
- 1 stort blomkål
- 50 gram flødeost
- salt og peber
- 50 gram revet ost
Kødsauce
- 800 gram hakket oksekød
- 1 finthakket løg
- 2 fed hvidløg
- 2 dl oksebouillon
- 3 spsk tomatpuré
- 200 gram finthakkede champignon
- 100 gram finthakket grønkål
- 2 tsk tørret timian
- lidt smør eller kokosolie til stegning
- salt og peber
Sådan gør du
- tænd ovnen på 180 grader
- Alle grøntsager til kødsaucen renses og hakkes fint
- løg og hvidløg klares i fedtstoffet i en gryde
- tilsæt oksekødet og lad det brune
- tilsæt alle de finthakkede grøntsager og lad det hele brune lidt under omrøring
- tilsæt bouillon, timian og tomatpuré, rør rundt og lad det simre i ca.15 min
- imens skyller du blomkålen og skærer den i buketter
- blomkålen koges i ca.10 min. i letsaltet vand
- Smag din kødsauce til med salt og peber
- smør et ovnfast fad og fordel kødsaucen i bunden
- hæld vand fra blomkålen og tilsæt flødeost, salt og peber.
- blend blomkålen osv. med en stavblender
- din blomkålsmos fordeles nu ovenpå kødsaucen
- den revne ost drysses over og retten sættes i ovnen i ca.20 min
- Kan med fordel serveres med en frisk, grøn salat