
Chilisuppe med kylling
Ingredienser
- 10 gram smør til stegning af kylling
- 200 gram kyllingefilet skåret i mindre stykker
- 3 tsk. tørret koriander
- 3 tsk. tørret spidskommen
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 store chili peber
- 2 spsk. olivenolie
- 1 liter hønsebouillon
- 1 tsk. tomatpure
- 1 avokado
- 2 spsk. hakket frisk koriander
- 2½ dl. creme fraiche 38%
- 1 spsk. fishsauce
- 1 spsk. citronsaft
- salt og peber
Sådan gør du
- Først steger du dine kyllingestykker i smøret på en pande. Herefter sættes de til side lidt
- Varm olivenolien i en gryde og svits nu dine tørrede krydderier i den
- chili hakkes i små stykker og svitses i olien
- Tomatpure tilsættes imens du rører godt
- Bouillon tilsættes gradvist
- Hvis du ikke vil have små stykker chili i suppen, kan du undervejs blende suppen med en stavblender
- Det hele får lov at simre ved svag varme.
- fishsauce og citronsaft tilsættes
- 1 dl. af din creme fraiche røres i. Det kan klumpe lidt, så skal røres ud, evt. blend med stavblender.
- Kylling og saften fra panden tilsættes og varmes op
- smag til med salt og peber
- anret på tallerken med en halv skåret avokado til hver og en stor klat creme fraiche
- pynt med de friske koriander