
Boller i karry
Ingredienser
Kødboller
- 800 g hakket kalv- og svinekød
- 1 stort Løg
- 1 hel Squash
- 2 Æg
- 2 dl Piskefløde
- 2 dl Vand
- 2 spsk Loppefrøskaller
- 2 tsk Salt
- Friskkværnet peber
- 2 liter Grøntsagsbouillon til kogning
Karrysauce
- 1 løg
- 2-3 spsk Karry
- 2 tsk Gurkemeje
- 5 dl Kogevand fra kødbollerne
- 1/2 liter Piskefløde
- 100 g Flødeost naturel
- Salt og peber
- smør eller kokosolie til stegning
Sådan gør du
Kødboller
- Rør kødet sejt med saltet og lad farsen stå i et kvarters tid
- Kog 2 liter grøntsagsbouillon op, så vandet kun lige bevæger sig. Det må ikke bulderkoge.
- Hak i mens løget fint og riv squashen. Pres saften ud af squashstrimlerne med et rent viskestykke
- Bland løg, squash, æg, piskefløde, vand, loppefrøskaller og friskkværnet peber sammen med kødet. Farsen må gerne være lidt blød. Tilsæt evt. lidt mere vand
- Form kødboller med en spiseske og kom dem direkte i grøntsagsbouillonen. De koges/simres 8-10 minutter
- Fisk derefter kødbollerne op med en hulske og stil dem til side i et dørslag
Karrysauce
- Varm fedtstoffet i en gryde
- Brænd karry og gurkemeje i fedtstoffet
- Tilsæt de hakkede løg og sauter dem i et par minutter
- Tilsæt grøntsagsbouillon, fløde og salt og kog det op
- Lad saucen simre til den er blevet lidt tykkere
- Tilsæt flødeost, så saucen bliver endnu mere tyk og cremet og smag til med salt
- Tilsæt kødbollerne og lad dem simre med i 5 minutters tid