
Hakkebøf med blomkålsbearnaise
Ingredienser
- 300 gram Hakket oksekød 12-18 procent
- 200 gram Grønne bønner
- 200 gram Rosenkål
- 10 gram Smør til stegning
- 100 gram Blomkål
- 1 stk Æggeblomme
- 1 spsk Tørret estragon
- 2 tsk Bearnaiseessens
- 50 gram Smør
Sådan gør du
- Start med at rense alle dine grøntsager.
- Blomkålen koges mør i ca.6-7 min.
- Rosenkål og bønner koges 2 min. i saltet vand, og sættes derefter til tørring i et dørslag.
- Bøfferne formes og steges i 10 g. smør. 3-4 min på hver side. Drysses med salt og peber.
- Bønner og rosenkål steges i de øvrige 10 gram smør, saltes let og vendes jævnligt i 4-5 min.
- Vandet hældes fra blomkålen, som blendes med bearnaiseessensen og æggeblommen tilsættes.
- De 50 gram smør smeltes i en kasserolle, for herefter at blive blendet med blomkålen. Estragon røres i og der smages til med salt og peber.
- Det hele er nu klar til servering, velbekomme.