
Blomkålssuppe med kylling & bacon
Ingredienser
- 1 stort blomkål Ca.600 gram
- 1 tsk olivenolie
- 1 hønsebouillonterning
- 200 gram bacon
- 300 gram kyllingefilet i strimler eller små tern
- 200 gram champignon
- 1 dl piskefløde
- 1 liter vand
- salt og peber
Sådan gør du
- Rens dit blomkål og skær bladene og det groveste af stilken væk
- Læg den i en gryde og dæk den med vandet, tilføj lidt salt og sat det til at koge indtil det er godt mørt
- tilsæt et bouillonterning og lad den koge med
- på en pande varmer du lidt olivenolie og steger dit bacon sprødt. Sæt det herefter til side i en dyb tallerken
- Skær kyllingen i mindre stykker og steg den i fedtet fra baconen, til den er gennemstegt. Hæld den herefter over til din bacon
- Champignon skæres i mindre stykker og brunes ligeledes på panden
- Læg champignon over til kylling og bacon.
- eventuelle fedtstoffer tilbage på panden hældes ned til blomkålen, for at give smag
- læg bacon, kylling og champignon tilbage på panden og lad det småsimre, for at varme det op igen
- Når blomkålen er kogt, tager du gryden af komfuret og blender blomkål og vand med en stavblender. Når den er blendet helt, sættes gryden tilbage på komfuret
- du tilføjer nu fløden og smager til med salt og peber
- lad suppen koge op og evt lad den stå at simre, for at gøre den tykkere.
- server suppen i to tallerkner og hæld dine champignon, kylling og bacon over
- velbekomme