
Bearnaise sauce
Ingredienser
- 160 gram saltet smør ca.120 gram klaret smør
- 2 æggeblommer
- 2 spsk. bearnaise essens
- 1 håndfuld estragon
- salt og peber
Sådan gør du
- Smørret varmes forsigtigt op i en kasserolle ved middel varme
- når det er helt smeltet, hældes det klarede smør op i en lille skål imens vallen(det grumsede, hvide) kasseres
- estragon hakkes
- æggeblommerne og bearnaise essens varmes i en ren kasserolle ved laveste varme imens der piskes hele tiden
- når æggemassen er tyknet lidt, tilsættes en lille smule af det klarede smør imens der fortsat piskes
- lidt efter lidt tilsættes resten, stadig under piskning hele tiden
- Der skal piskes så længe gryden er på varmen, da saucen ellers risikerer at skille. Saucen må ikke koge og den skiller hvis den bliver for varm.
- til sidst, når saucen er tyk og cremet, tilsættes estragon.
- der smages til med salt og peber
- velbekomme