
Æggemælk
Ingredienser
- 100 gram smør med eller uden salt
- 2 æggeblommer
- 700 ml kogende vand
Sådan gør du
- Skær smøret i mindre stykker og put det i en dyb stål der kan tåle kogende vand
- tilsæt æggeblommerne
- tilsæt lidt af vandet og blend med en stavblender
- pas på hvis du bruger en rigtig blender, da varmen kan få låget til at springe af
- tilsæt resten af vandet og blend igen. (Er du i gang med en kop kaffe, kan du med fordel hælde lidt i nu, imens æggemælken er varm)
- lad det stå og køle i min 30 min.
- blend igen, hæld på en flaske og sæt låg på
- opbevares på køl og kan bruges i både te, kaffe, madlavning og bageopskrifter.
- Ryst flasken hver gang du skal bruge den
- Hvis du vil gøre den julet, kan du tilsætte lidt kardemomme og kanel
[…] Jeg har lavet udregningerne ud fra https://frida.fooddata.dk/ og Arlas egne data. Æggemælken er udregnet efter min opskrift her på siden, med rå æggeblommer der ikke er pasteuriseret. Se opskriften her. […]