
Lasagne á la Keto
Ingredienser
- 4 æg
- 125 g Philadelphia ost
- 5 tsk Loppefrøskaller
- 1 tsk oregano
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk tørret chili
- 2 spsk æblecider eddike
- 2 spsk worchestershire sauce
- 1½ dl fløde
- 50 g revet ost
- ½ tsk stødt muskatnød
- Salt og hvid peber
- 2 finthakkede løg
- Smør eller kokosolie til stegning
- 800 g hakket oksekød
- 500 g tomatsauce (købt eller hjemmelavet)
- 1 spsk tørret oregano
- 1 spsk tørret basilikum
- 150 g revet ost til toppen af lasagnen.
Sådan gør du
Lasagneplader
- Varm ovnen til 150 grader.
- Pisk æggene luftige og tilsæt philadelphia, loppefrøskaller og 1 tsk oregano.
- Sørg for, at loppefrøskallerne er pisket godt ind i æggemassen, så de ikke klumper. Kom dejen over på en bageplade med bagepapir og fordel den jævnt over hele pladen med en dejskraber.
- Kom bagepladen i ovnen og bag dejen i ca. 13-15 minutter.
- Tag pladen ud og afkøl. Skær herefter ud med en pizzaskærer i den størrelse lasagneplader, du ønsker.
BECHAMELSAUCE:
- Giv fløden et hurtigt opkog i en kasserolle og lad 50 g revet ost smelte heri.
- Tilsæt muskatnød, salt og hvid peber efter behag.
- Rør godt rundt.
KØDSOVS:
- Varm smør eller kokosolie op i en gryde og sauter hvidløget og løgene heri.
- Brun herefter kødet og tilsæt tomatsaucen, krydderierne, æblecider eddiken og worchestershire saucen.
- Lad det hele simre under låg, indtil du er klar til at samle lasagnen.
- Saml lasagnen i et ovnfast fad og start med lidt kødsovs i bunden. Læg delene lag på lag og afslut med et lag revet ost på toppen.
- Bag lasagnen i ca. 10-15 minutter i ovnen ved 200 grader.
- Serveres evt. med en lækker salat.
- Velbekomme